Fie că e vorba de SuperSki Cavnic sau Pârtiile Icoana, Cavnicul a devenit destinația preferată a pasionaților de sporturi de iarna. Cu aproape 10 pârtii de ski și 5 instalații teleski/telescaun, Cavnicul este un paradis pentru schiori și snowboarderi. În acest articol veți putea descoperi cele mai importante informații despre cele mai populare pârtii de ski din Cavnic, dar și de ce restaurantul Hanul Teilor este locul perfect pentru a încheia o zi lungă de ski și ce posibilități de cazare aveți.

1. Pârtia SuperSki Cavnic

Aflată la doar 15min de restaurantul Hanul Teilor, pârtia SuperSki Cavnic este probabil cea mai complex dotată pârtie din apropiere. Atât din punct de vedere al modernizării instalațiilor, cât și a pârtiilor de care dispune. Mai ales că la începutul sezonului 2022, s-a deschis o nouă linie de telescaun cu 3 locuri.

Harta pârtiilor

Pârtiile SuperSki din Cavnic sunt cele mai populare piste de ski din zonă, oferind o experiență diversificată pentru toți schiorii și snowboarderii, indiferent de nivelul de abilitate. Acestea au o lungime cumulată de 6 km, împărțite în trei trasee distincte:
– un traseu pentru începători de 1,9 km
– 2,3 km de pârtie cu dificultate medie
– o pistă de 2,1 km pentru avansați

Pârtiile pornesc de la o altitudine de 950m până la 1260m, oferind o diferență de nivel de 310 metri. Înclinarea medie a pârtiilor este de 24%, cu pârtiile ușoare având o înclinare de 14%, pârtiile medii de 21% și pârtiile grele de 33%. Această varietate face ca SuperSki Cavnic să fie o destinație ideală pentru schiorii de toate nivelurile, de la începători la avansați.

Mai mult de atât, pe o lungime totală de 4,5 km, pârtiile sunt complet iluminate cu un sistem modern de nocturnă, care ofera o vizibilitate excelentă și o experiență de ski unică.

Program SuperSki 2022-2023

În perioada 10.02.2023-25.02.2023, programul instalațiilor este următorul:
Telescaun Roata 1: 9-20
– Telescaun Roata 2: 10-19
– Teleski Rainer: 10-17

În perioada 26.02.2023-09.04.2023, programul instalațiilor este următorul:
Luni-Joi: 10-19
Vineri: 10-20
Sâmbătă: 9-20
Duminică: 9-19

NOTĂ: Programul poate suferi modificări în funcție de vreme sau stratul de zăpadă. Programul oficial pentru fiecare instalație se poate verifica pe site-ul oficial SuperSki și la baza pârtiei. Deasemenea, este important de menționat că ultima urcare se face cu 15 minute înainte de închiderea instalațiilor.

Tarife SkiPass

Mai jos vei regăsi tarifele pentru Skipass pentru sezonul 2022-2023. Pentru a verifica prețurile oficiale, vă recomandăm să verificați site-ul oficial SuperSki Cavnic.

Tarif pe oră

  • Tarifele pe oră sunt valabile din momentul emiterii.
  • Cartelele sunt individuale și pot fi folosite de o singură persoană.
OrePreț AdultPreț Copil (4-14 ANI)
1 oră40 lei30 lei
2 ore60 lei50 lei
3 ore80 lei60 lei
4 ore100 lei80 lei
6 ore120 lei90 lei

Tarif pe puncte

Fiecare instalație are propriul sistem de punctare:
Telescaun Roata 1 & Roata 2: se taxează la fiecare urcare 2 puncte
Teleski Rainer: se taxează 1 punct

Cartelele pe puncte nu pot fi folosite simultan de mai multe persoane, fiecare persoana trebuie sa aiba propria cartela.

Valabilitatea cartelelor este pe sezon

PunctePreț AdultPreț Copil (4-14 ANI)
2 puncte20 Lei (urcare+coborare)20 Lei (urcare+coborare)
6 puncte30 lei30 lei
12 puncte60 lei50 lei
20 puncte90 lei70 lei
40 puncte170 lei130 lei

Tarif pe zile

  • Cartelele sunt individuale și pot fi folosite de o singură persoană.
  • Valabilitatea cartelelor este din ziua emiterii (inclusiv nocturna) – mai puțin pentru cartela de o zi.
ZilePreț AdultPreț Copil (4-14 ANI)
1 zi pana la ora 17:00140 lei110 lei
2 zile290 lei240 lei
3 zile420 lei350 lei
4 zile530 lei440 lei
5 zile630 lei540 lei
6 zile720 lei620 lei

Informații importante:

  • GARANTIA CARTELEI: Costă 10 lei și se poate achita doar cash
  • Copiii până la vârsta de 4 ani inclusiv, înălțime maximă 110 cm beneficiază de gratuitate
  • Prețul de copil se acordă doar la copii până în 14 ani.
  • Transportul pe cablu nu se pornește fără minimum 20 de persoane per instalație.

Tarife Parcare

NOU: Parcarea SuperSki Cavnic a fost mărită pentru a permite un flux mai mare de turiști. Tariful de parcare este de 5lei/oră.

Prognoză Meteo și Webcam

Mai jos poți previzualiza prognoza meteo pentru Cavnic pe o perioadă de 7 zile. Aceasta acoperă informații importante legate de temperatură, viteza vântului și precipitații.

Pentru a accesa webcam-ul live al pârtiei SuperSki, dă click pe poza de mai jos.

2. Pârtiile Icoana Cavnic

Aflată la doar câteva minute distanță față de SuperSki Cavnic, pârtiile Icoana parcă sunt desprinse din rai. Dotate cu tunuri de zăpadă performante și instalații nocturne, pârtia de ski Icoana îți oferă tot ce ai nevoie pentru o experiență de ski de neuitat.

Harta pârtiilor

Pârtiile Icoana Cavnic sunt compuse din două pârtii medii, fiecare adresându-se unui nivel diferit de experiență în schi. Pârtia Icoana 2 este o alegere perfectă pentru începători, în timp ce Pârtia Icoana 1 este mai potrivită pentru schiorii mai avansați. Ambele pârtii au o lungime de aproximativ 700-750m și dispun de o instalație pe cablu tip teleski. Este important de menționat deasemenea că doar pârtia Icoana 1 este echipată cu o instalație nocturnă.

Program funcționare

Programul pârtiilor Icoana este în felul următor:
Luni-Joi: 10-19
Viner-Duminică: 9-20

Este important de menționat că programul instalațiilor poate suferi mici modificări și sugerăm să verificați tot timpul pe site-ul oficial Pârtiile Icoana.

Tarife Skipass

35 de lei/oră – pentru prima oră;
20 de lei/oră – pentru a doua oră;
15 de lei/oră – între a 3-a și a 5-a oră.
Tariful de poate negocia pentru grupuri sau școli de schi.

Tubing

Pârtiile Icoana pun la dispoziție șase trasee special amenajate pentru snowtubing. Aceste trasee au fost proiectate astfel încât să vă ofere o experiență de neuitat, prin alunecarea pe zăpadă cu ajutorul tubby-urilor.

De asemenea, pentru copiii cu vârsta de până la 5 ani, există două tobogane mai ușoare, care le permit acestora să alunece împreună cu un adult în condiții de siguranță. Astfel, întreaga familie se poate bucura de distracție și aventură pe zăpadă.

3. Unde să mănânc?

După o zi plină de aventură la pârtiile de ski din Cavnic, cu siguranță veți simți nevoia să încheiați ziua cum se cuvine, cu o experiență culinară tradițională. Si unde este cel mai bun loc pentru a vă relaxa și a vă încălzi cu mâncare delicioasă după o zi de schi? Fără dar și poate, la Hanul Teilor!

Ducând tradiția mai departe, restaurantul Hanul Teilor îți oferă o experiență autentică prin preparate gustoase, după rețetele străbunicilor noastre. Bucură-te de mâncare tradițională cu specific maramureșean, în cadrul unui ambient rustic, liniștit și primitor.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unei experiențe complete de ski în Maramureș, Hanul Teilor este locul perfect unde poți să savurezi rețete autentice, pline de gust și tradiție. Meniul Hanului pune cu mândrie în valoare bucate specifice zonei, de la plăcinte și gulaș de vită, la hremzli după o rețetă veche evreiască și papanași cu gem de afine. De asemenea, vinurile selectate din podgoriile românești completează perfect experiența culinară la Han.

Partea cea mai bună? Este la doar câteva minute de pârtiile din Cavnic!

4. Unde să mă cazez?

Hanul Teilor este una din cele mai populare destinații de cazare pentru practicanții sporturilor de iarnă. La Han vei avea parte de o experiență autentică în inima Maramureșului, în adevăratul sens al cuvântului. Veți găsi facilități de cazare cu iz tradițional, preparate culinare pregătite cu rețete păstrate din generație în generație și peisaje pitorești care vă vor învălui într-un farmec tradițional unic. O adevărată oază de relaxare, perfectă pentru o experiență la ski de neuitat și unde vă veți simți ca acasă.

Descoperă mai multe detalii despre Hotelul Hanul Teilor aici.